Πλεονεκτήματα

Το βασικότερο πλεονέκτημα για κάποιον που παράγει και πουλάει ρεύμα με φωτοβολταϊκά είναι ότι γίνεται παραγωγός ενέργειας και έχει έσοδο από τις πωλήσεις που κάνει. Αυτό το γεγονός είναι εντελώς ανεξάρτητο από την τιμή με την οποία αγοράζει ρεύμα για τις ανάγκες του και από την κατανάλωση ρεύματος που κάνει. Όλοι μας θα παραμείνουμε καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας άσχετα αν θα είμαστε ή όχι και παραγωγοί. Η πώληση ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΕΗ γίνεται με σύμβαση διάρκειας 25 ετών και με εξασφαλισμένη τιμή για την παραγόμενη ενέργεια. Το γεγονός αυτό μας εξασφαλίζει από το οποιοδήποτε ρίσκο θα είχε μια τέτοια επένδυση μια και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο σπίτι μας αποτελεί μια επένδυση και έτσι θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.
Πέρα από τα προφανή οικονομικά οφέλη υπάρχει και μια σειρά από πλεονεκτήματα που εδραιώνουν την άποψη ότι η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο σπίτι μας είναι η σωστή επιλογή.

• Δεν δημιουργούν οποιασδήποτε μορφή ρύπανση στην ατμόσφαιρα.
• Η λειτουργία τους είναι εντελώς αθόρυβη.
• Έχουν μεγάλη αξιοπιστία και διάρκεια ζωής που ξεπερνάει και τα 30 χρόνια.
• Απαιτούν ελάχιστη συντήρηση για την λειτουργία τους.
• Μειώνουν τη θερμοκρασία του τελευταίου ορόφου της κατοικίας που στην ταράτσα ή τη στέγη της τοποθετούνται. Η θερμοκρασία ενός δώματος που έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά μπορεί να είναι μέχρι και 13 βαθμοί Κελσίου λιγότερη από την περίπτωση που ο ήλιος χτυπάει κατευθείαν το δώμα.

separator